breda training

Trainingservaringen

Mariska Verhulst, zelfstandig ondernemer
Renate is een spontane, warme coach, die op een gelijkwaardige manier aanwezig is, ze staat voelbaar naast je.

Ik heb Renate Bleij leren kennen in de rol van trainer tijdens de beroepsopleiding tot coach van de Alba academie. Renate is puur! Ze is een spontane, positieve, warme, lieve en sterke vrouw. Ik voelde me toen ik haar ontmoette meteen veilig en op mijn gemak bij haar. Dat is ook de reden dat Renate me naast de opleiding ook als coach begeleidt heeft in een moeilijke privé periode en de manier waarop ze dat gedaan heeft daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Na de beroepsopleiding afgerond te hebben met een diploma ben ik met Renate “meegegaan”naar de post master opleiding Purpose waar Renate ook trainer is. Ik heb veel van Renate mogen leren tijdens de trainingen van de coach opleiding, de Purpose opleiding en ook daarbuiten als professioneel coach. Als trainer en coach is ze uiterst scherp en weet ze telkens weer de kern van ieder thema van het moment te raken. Op een liefdevolle manier heeft ze me onder andere geleerd en begeleidt om met compassie naar mezelf te kijken. Dat was een moeilijk en mooi proces waarbij ik me open heb gesteld ondanks de angst en daar heb ik nu bijna dagelijks nog veel plezier van.

Na een gesprek met Renate ben ik altijd weer rustig en bewust van mijn kracht en valkuilen en de mogelijkheden om daarmee om te gaan.  Ze maakt me wakker, haalt het beste in me naar boven, daagt me uit en stimuleert me in het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Ik heb mede dankzij Renate grote sprongen in mijn persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling kunnen maken.  Door de training, de oefeningen gedurende de opleiding en de gesprekken is er voor mij enorm veel inzicht ontstaan waarmee ik iets kan.

Tijdens de Purpose opleiding heb ik zelfs onder andere onder haar begeleiding mogen leren hoe ik mijn eigen ontwikkeling ten dienste kan stellen aan de maatschappij. Een top opleiding met een heel goede trainer en coach Renate!

Division Controller
Tijdens mijn studie en werk heb ik vooral geleerd rationeel te denken en andere gevoelssensaties tot een minimum te beperken.

Eerst theorie snappen dan in de praktijk toepassen, rekenen en afrekenen op basis van cijfers en feiten.

Maar… hoe kun je als rationeel denkend mens ervaren (toepassen) als je het niet begrijpt?
 Tijdens de training staan je ervaringen centraal en kom je stap voor stap meer en meer in contact met jezelf, wat (gelukkig voor de rationeel denkende mens) weer voor verrassend veel nieuwe inzichten zorgt. Ik heb dankzij de training mogen ervaren dat ik niet alles hoef te snappen om het toe te kunnen passen én ben sindsdien bezig met een hernieuwde kennismaking met mijzelf en mijn omgeving. Niet alleen een wijze les, maar ook nog eens een mooie ervaring!

Arts
Renate Bleij is een spontane, warme coach, die op een gelijkwaardige manier aanwezig is, ze staat voelbaar naast je.

In haar “no-nonsense” houding en spontaniteit laat ze een enorme kwaliteit zien in haar coachvaardigheden, vaak goed onderbouwd met kennis, ondersteund door praktijkverhalen en literatuur tips.
 Ze mocht dichtbij mij komen, zelfs in aanwezigheid van een groep. Dit deed ze op een heel respectvolle, doortastende manier, met een grote zorgvuldigheid. Door de vragen op de juiste manier te stellen liet ze me met compassie naar mezelf kijken. Door mijn thema vervolgens weer te vertalen naar de groep werd het effect voor mijzelf versterkt en had het ook voor de anderen een persoonlijk leereffect. Mooi dat dit kon plaatsvinden onder haar begeleiding!

Voor mijzelf heeft het gezorgd voor beweging. Door het aanraken van mijn thema´s ben ik ermee aan de slag gegaan, mede door het in beweging brengen door Renate IN de training zelf, bijzonder! Ik voel het moment nog steeds…”

Interne coach en intervisor bij een ICT-bedrijf
In de beroepsopleiding 'Coaching' heb ik diverse trainingen van Renate gevolgd. Door haar positieve en niet-oordelende benaderingswijze kon ik mezelf openstellen en voelde ik me op mijn gemak bij haar. Dit zorgde ervoor, in combinatie met de praktische aanpak die Renate hanteert, dat ik de inhoud van de training echt ervoer waardoor ik de leerstof veel makkelijk kon opnemen en onthouden. Met uiteindelijk het mooie resultaat van een diploma!

Zelfstandige coach
Tijdens de beroepsopleiding tot coach was Renate mijn mentor en één van mijn docenten.

De respectvolle en integere manier waarop ze mij benaderde, maar ook uitdaagde, maakte dat mijn zelfvertrouwen als persoon en als coach flink steeg. Renate was ertoe in staat mij te prikkelen en zag verbanden die ik zelf nog niet zag. Door haar manier van vragen stellen en gesprek voeren, daagde ze me uit en werd ik me bewust van dingen. Als docent wist Renate een sfeer van openheid en vertrouwen in de groep te creëren, mede door persoonlijke ervaringen te delen en zich naast in plaats van boven de studenten te plaatsen.

Renate heeft er in grote mate toe bijgedragen dat ik nu meer evenwichtig en met zelfvertrouwen in het leven sta en mijn eigen coachingspraktijk heb. Ik geef daarbij niet alleen in Breda training, maar ook elders in het land

Teamleider in de zorg
In februari 2013 ben ik afgestudeerd als beroepscoach aan de Alba academie.

Tijdens mijn opleiding kreeg ik Renate toegewezen als mijn supervisie docent. Ik heb haar kennis en inspiratie ervaren als een ‘kersje op de taart’. Ik heb Renate leren kennen als een warme en betrokken vrouw. Zij is in staat om, uit het niets, de vinger op de zere plek te leggen. Liet mij nadenken over mijzelf, maakte mij bewust van wat ik deed, voor anderen, voor mijzelf. Opende mijn ogen die ik eerder gesloten hield. Ik heb veel van haar professionaliteit geleerd. Dit kan ik nu inzetten om zelf als professioneel coach aan het werk te gaan!