coaching ervaring

Coaching ervaring

Zelfstandig ondernemer en zijn coaching ervaring
Renate heeft mij geholpen mezelf weer te vinden.

Ik zat vast in mijn baan, deed niet wat ik eigenlijk wilde doen en voelde me er ongelukkig onder. Daarnaast verwachtte mijn omgeving dat ik een gezin zou gaan stichten op korte termijn, wat veel druk opleverde. Renate heeft met veel respect voor mij en in een veilige setting samen met mij onderzocht ‘waar mijn hart van ging zingen’. Het heeft me doen realiseren dat ik niet goed bezig was en dat ik me eruit los moest weken. Ze heeft me ook erg geholpen om de sociale druk van een gezin te weerstaan en dat op een goede manier met mijn partner te bespreken. Dat heeft ze gedaan door me inzicht te geven in wat ik wilde en me handvatten te geven over hoe ik dat bespreekbaar kon maken. Het heeft erin geresulteerd dat ik mijn baan heb opgezegd en als fulltime als ondernemer ben gaan werken. Met mijn partner heb ik een goede afspraak gemaakt. Naast het opgeven van mijn baan, ben ik actiever geworden in de politiek en vrijwilligerswerk gaan doen. Het is nog steeds erg druk, maar de positieve energie die ik nu ervaar met al mijn activiteiten is hoog. Nu ben ik echt de dingen aan het doen ‘die mijn hart laten zingen’.

Manager
Na een aantal loodzware jaren werk en privé, werd ik geconfronteerd met een beoordeling waarvan ik bij de benoemde punten niet kon beamen of ontkennen dat ik dat gedrag vertoonde en de persoon was die erin beschreven stond.

Ik herkende op onderdelen gedrag maar herkende de persoon niet. Ik vond de feedback oprecht maar het voelde absoluut niet eerlijk, omdat ik in mijn diepste ziel vond (en nog steeds vind) dat ik niet die beschreven persoon was.

Nadenkend over de inhoud en wat mij nu eigenlijk gezegd werd, kwam ik tot de conclusie dat ik mijzelf verloren was, mijn ‘ik’ was zoek. Ik kon namelijk zelf niet tot argumenten komen die mijn leidinggevende naar een andere conclusie zouden kunnen leiden. Ik dacht tot dan toe dat ik een rol, een taak en een doel had en vond dat ik dat zo goed als perfect deed en verging naar iemand die zich nutteloos, neerslachtig en doelloos voelde en daarop zeer onzeker werd.

Die onzekerheid bleek overigens al veel langer te bestaan, net zoals ik hard voor mijzelf was en mijzelf de kleinste fouten bijna niet kon vergeven en eenzaamheid en zelfredzaamheid een rode draad in mijn bestaan is geworden.

Mijn leidinggevende wist in welke situatie ik jarenlang heb gezeten en zij heeft mij in een vervolggesprek Renate gegund om te helpen mijzelf te hervinden.

Renate heeft mij geholpen mijn ziel, mijn ik, terug te vinden doordat ze mij aangeleerd heeft om mijzelf te leren ‘raadplegen’ door mijzelf vragen te leren stellen en ook af te vragen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en waarom ik dat zo voel. Hierdoor ben ik in staat om inzicht in mijn eigen diepste gevoelens en mijn daaropvolgende gedrag en handelen te krijgen.

Het is een proces voor mij wat met vallen en opstaan gaat en bij tijd en wijle een hele klus om bewust bezig te zijn om contact te maken met mijn gevoel en mijn diepste waarden om mijn doel te kunnen bereiken. Het is niet altijd makkelijk wanneer je meer met je hoofd werkt en daarbij ook nog eens in een soort van overlevingsmodus bezig bent waar ruimte voor gevoel meer een bedreiging is dan een toegevoegde waarde om de balans te kunnen houden zoals ik al zeer lange tijd heb gedaan.

Ik kwam bij Renate met een probleem, maar haar coaching doet zoveel meer want ‘het probleem’ is niet alleen de situatie, het was bij mij het begin. Ik heb ervaren dat je als mens in een veel breder spectrum geholpen wordt doordat je naar jezelf leert kijken, anders leert kijken en ook je omgeving beter bekijkt.

MBO instructeur over coaching ervaring
Ik heb in mijn leven al vaak en veel naar mezelf gekeken.

Bij allerlei disciplines, van psychotherapeuten tot psychologen. Het contact met Renate was verfrissend. Nieuw. Anders. Prettig anders!
 Geen eeuwig durende zoektochten en ellenlange verhalen over mijn verleden. Renate is in staat om snel en adequaat op zoek te gaan naar het knelpunt. De manier waarop ze dit doet is doelgericht maar bovenal respectvol en zonder oordeel.